Obal a skladování

Složení obalu
Odolnost obalu je zajištěna čtyřmi vrstvami, kdy každá z těchto vrstev plní určitou funkci. První vrstva (vnitřní) je vyrobena z materiálu pro bezpečný styk s potravinami. Další vrstva je hliníková, ta má za úkol chránit jídlo před prostupem světelného spektra. Třetí vrstva chrání před poškozením vrstvu hliníkovou a čtvrtá z rubu potištěná vrstva zajišťuje stálobarevnost tisku. Celé souvrství pak zajišťuje dokonalou ochranu proti poškození a znehodnocení vnitřního obsahu.

Jak skladovat?
Naše jídla opravdu nemusíte uchovávat ani v ledničce ani v mrazáku. Můžete je uskladnit kdekoliv, kde je sucho, nesvítí na ně slunce a stabilní teplota je v rozmezí od 1 do 30°C. Pokud splníte všechny tyto podmínky, jídlo se Vám před koncem dobou spotřeby nezkazí. Naopak, pokud neotevřený sáček uskladníte v mrazáku, jídlo zvětší obsah a může dojít k poprskání sáčku a tím narušení hermetičnosti obalu. Jídlo byste museli po rozmrazení ihned zkonzumovat.

Proč nemusí být v ledničce?
Unikátní patentová metoda CTP zajistí jídlům dlouhou trvanlivost i bez použití konzervantů a jiné chemie. Sáčky s jídly můžete proto brát s sebou všude tam, kde nemáte vhodné podmínky pro skladování potravin

Snadná přeprava
Naše jídla vydrží bez poškození obalu i náročnou cestu na dovolenou. Pokud například jedete na dovolenou autem, nemusíte se obávat, že by se Vám jídla vylila a můžete je mít uskladněna třeba i na dně kufru. Jen nesmí být společně s ostrými předměty, které by mohly sáček poškodit. Bez obav můžete sáček také uložit do batohu, brašny na kole nebo do dámské kabelky.

Jídlo bylo vystaveno větší teplotě. Nezkazí se?
Jídlo, které je zabaleno v hermeticky uzavřeném sáčku, má velkou výhodu – pokud se vám zkazí, velmi brzo to zjistíte, protože se sáček viditelně nafoukne. Jestliže necháte jídlo celý den na místě, kde jsou vyšší teploty, než které jsme doporučili, tak se vám jídlo do večera nezkazí. Pouze se zkrátí doba spotřeby. Za této situace doporučujeme jídlo v dohledné době otevřít a sníst.

Další výhody obalu

  • Obal je lehký. Velkou výhodou je, že je obal oproti plechovým konzervám velmi lehký a nezabere tolik místa. Můžete si ho vzít do batohu na túru, do kufru na dovolenou nebo i do kabelky do práce.
  • Obal je funkční. Jídlo v obalu můžete ohřívat přímo ve vodní lázni. Nemusíte jej přelévat, míchat a hlídat teplotu a navíc ušetříte mytí nádobí. Ohřát v hrnci s vodou můžete dokonce více jídel na jednou a každý z rodiny si může dát k obědu to, na co má zrovna chuť.
  • Obal je recyklovatelný. Použité obaly můžete vytřídit a šetřit tak životní prostředí.